En gang i forrige måned gjorde jeg en daglig utryddelse av innboksen min, skummet over ferieavtaler fra noen utvalgte kjøpmenn som jeg abonnerer på og raskt surfer på de nåværende temaene for diskusjon fra andre motepublikasjoner. Ja, det er min jobb å bli informert om hva som skjer i bransjen, men jeg har også en personlig interesse for mote, streetwear og luksusmarkeder utenfor arbeidet. Jeg liker å dekomprimere ved å lese, og abonnere på noen få nyhetsbrev er en flott måte å velge og velge de fremtredende overskriftene du kan kamme gjennom.

På denne dagen stoppet emnet for en mailer fra en bare digital publikasjon meg død i sporene mine. For å være ærlig, gned det meg virkelig på feil måte, og jeg ble irritert på vegne av meg selv og kvinner overalt, for den saks skyld. Det gikk noe sånt:

“Jeg har nettopp fylt 30 år, og dette er varene jeg aldri vil ha på meg”

Nå, full ansvarsfraskrivelse her, blir jeg 32 i mai, så man kan hevde at kanskje, bare kanskje, tok jeg det litt personlig. Men hør meg ut først.

Hva er avtalen med alderssamling?

Det er 2022, og mote har gjort enorme fremskritt det siste tiåret, og til og med de siste fem årene spesifikt, for å bli mindre eksklusive. Både massemarked og luksusmerker har jobbet for å være altomfattende relatert til størrelse, rase, kjønn og mer. Selv om det fremdeles er en måter å gå på, er det umulig å forsømme at mote har kommet langt i å jobbe for å være mye mer inkluderende. Changemakers som Virgil Abloh, Marc Jacobs, Alessandro Michele, Maria Grazia Chiuri og mye mer har gitt bidrag til bevegelsen, og likevel eksisterer overskrifter som den ovenfor. Hvorfor?

Kvinner har lenge blitt skammet av å bli eldre, noe som er latterlig gitt at tross alt å leve lenge, og som et resultat den uunngåelige aldringen som følger med det er det mennesker alle håper på. Vi som kvinner har blitt lært å ikke melde seg frivillig, og til og med barn lærer at det er uhøflig å spørre en kvinne på hennes alder. Men selv om samfunnet har åpnet samtalen, og offentlige skikkelser som skuespillerinner og modeller (Kristin Davis of Sex & the City og Top-Model Helena Christensen har begge snakket offentlig om å bli alderssammet), eksisterer fortsatt alderen i moteverdenen.

Bruk din alder stolt

Motebransjen er et av de mest kjente eksemplene på kulturalderisme, og det har blitt anslått at alderen faktisk kan koste motebransjen over 14 milliarder dollar. Dette skyldes ikke bare antikviterte måter å tenke og fortelle kvinner hva de må og ikke må ha på seg over en viss alder, men også på grunn av bransjens motstand som helhet for å erkjenne at eldre generasjoner av kvinner er (og må føle) bare Så trendy og elegant som alle andre.

Kvinner må ikke føle seg dårlig eller skam for å kle seg hvordan de vil og ha på seg det de liker, og å oppleve alderisme er ikke bare smertefullt, det kan også påvirke en kvinnes mentale helse, ifølge FashionStudiesjournal.org. Det er trist å se publikasjoner forevige problemet, inngrep i hodene våre at hvordan vi skildrer oss til verden må endre seg når vi blir eldre, men det grunnleggende faktum for det hele er at det ikke burde gjøre det. Selv har jeg gjort meg skyldig i å lure på om antrekket mitt er for ung til å bli tatt på alvor, eller om motevalgene mine er for nøye med på den yngre generasjonen.

Likevel, for å være ærlig, føler jeg virkelig ikke at alderen virkelig betyr så mye. Tvert imot representerer ens alder livserfaring, og det er noe vi alle må være fornøyd med. Så uansett hvilken farge du vil ha på deg, designer du ønsker å bære, eller lengden på kjolen du vil donere, husk at det ikke handler om hva du har på deg som betyr noe, men hvordan du velger å bruke den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *